Monday, January 23, 2012

Vaardige handen gezocht voor beeldende auditie!

In het kader van Het Werklandschap Kruist / ICI, een onderzoeksproject voor Utrecht Manifest, Biënnale voor Social Design, zoeken wij mensen die bijzondere dingen kunnen maken, en dit kunnen demonstreren in onze tijdelijke werkruimte aan de Heuveloord 140 op maandag 30 januari aanstaande, tussen vijf en acht uur 's avonds.

Ben jij een expert in het zetten van letters op papier? In het blussen van een vuur? In het repareren van een motor? In het bewerken van een bepaald materiaal? In het ordenen van een werkplek? Of in het bijeenbrengen van ingrediënten in een ultiem recept? Iedere vaardigheid is voor ons interessant, mits er iets wordt omgezet – mits er iets fysieks gebeurt, dat in beeld gevangen kan worden.

De verzamelde vaardigheden gaan we op bijzondere wijze documenteren. Op basis hiervan gaan we nieuwe productiemogelijkheden en kruisbestuivingen testen in Groot Rotsoord en omgeving. Het wordt een spannend avontuur...

Als je interesse hebt voor deze vrolijke auditie, mail je gegevens naar Marijke Reuvers: info@rotsoord.nu
Voor meer informatie over de achtergrond en visie van Utrecht Manifest, ga naar Utrecht Manifest

Met groet,

Sophie Krier & Erik Wong
Het Werklandschap Kruist / ICI Rotsoord

Wednesday, January 11, 2012

Twenty Four Seven Rotsoord

Een 24/7 tank station, is dat de voorbode van een 24/7 diensteneconomie in Rotsoord?


 Een wasplaats, wat gebeurt daar, wat betekent het en waar nodigt het toe uit?


ICI Casa, ICI Rotsoord

Met ICI Rotsoord borduren we voort op ons onderzoek naar de informele maak- en diensteneconomie van Casablanca in de herfst van 2010. Op de blog 'Ongelofelijk' is daar meer over te zien. De komende tijd zullen we zoeken naar Rotsoord varianten van de Casaoui parkeer valet, lijnen-loos voetbalveld, en instant inpakservice... Wordt vervolgd!
-

Wat we ook in Het Werklandschap Kruist inbrengen, is de werkwijze en mentaliteit van Field Essays en Wongema.


Field Essays is een onderzoek naar de dynamiek en de ruimte van het ontwerpproces, met als doel om ontwerpprocessen uit hun instrumentele rol te emanciperen. Het wordt door Onomatopee uitgegeven. Tijdens Utrecht Manifest zal een speciale nummer gemaakt worden, dat tijdens de Dutch Design Week 2012 gepresenteerd zal worden.




Field Essays is een tijdschrift, Wongema is een ruimte.

Wongema is een meerdaagse werkplek voor (kunst- en ontwerp)onderwijs en een tijdelijk onderkomen voor allerhande cottage werkers. En een paar dagen 'spijbelen' behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Daarnaast is het een weekendaccommodatie voor wie maar wil en een dorpscafé met een eigen programma. Sinds 2 december is Wongema open, op vrijdags kan er gegeten worden. Bron: Wongema